Vanliga frågor

Hur gammal måste jag vara för att få ta ett smslån?

Den vanligaste åldersgränsen för sms lån är 18 år. Vissa smslån har en åldersgräns på 20 år. Det finns smslånegivare som har en 18-årsgräns för de mindre smslånen och en högre åldersgräns för större sms lån.

Hur snabbt kan jag få mitt smslån?

Själva idén med sms lån är att du ska få ditt lån snabbt. Vanligast är att du får ditt smslån redan samma dag (ofta inom någon timme) när du ansöker om smslånet mitt på dagen eller nästakommande dag om du ansöker om smslånet på kvällen. Om du har samma bank som smslånegivaren kan du få en direktöverföring även på helgen trots att det inte är en bankdag.

Hur mycket kan jag ta i sms lån?

De flesta smslånegivare har smslån på 1000 – 5000 kronor men numera erbjuder många smslånegivare även sms lån upp till 10000 kronor. Det finns även smslån på hela 15000 kronor och sms lån på endast 500 kronor.

Hur lång är lånetiden?

Den längsta lånetiden för ett sms lån brukar vara på 90 dagar men bara om du tar ett lite större smslån. Om du tar ett litet sms lån brukar lånetiden vara på 30 dagar. För medelstora smslån kan du ofta välja mellan olika lånetider.

Hur mycket kostar ett sms lån?

Hur mycket det kostar att ta ett smslån varierar naturligtvis med lånebeloppet och lånetiden. Ju mindre sms lån och ju kortare lånetid desto lägre avgifter. Du ser enkelt på smslånegivarens hemsida hur mycket ditt smslån kommer att kosta. Numera finns det även flera helt gratis sms lån för nya kunder.

Kan jag låna trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja, hos vissa smslånegivare kan du det. Dessa smslånegivare gör en individuell bedömning vid varje smslåneansökan och om du har ordnad ekonomi i övrigt kan du ändå få ett smslån.

Måste jag ha fast inkomst för att få låna?

Nej, det behöver du inte, men de flesta smslånegivare vill att du har en årsinkomst runt 40 000 – 50 000 kronor. Det finns smslånegivare som inte har någon inkomstgräns utan som istället skapar sig en helhetsbild av din ekonomi.